4 Kasım 2009 Çarşamba

DUDAKLARIMDA AYNI TEBESSÜM, AH NE HOŞ!


Bir süredir, “Jelatin” adı altında buraya birbirine çok benzeyen şeyler yazmak, benzer yorumları almak eskisi kadar keyif vermiyordu bana. Burası güzel bir vitrin, güzel bir portfolyo oldu benim için. Kendi gelişimimi gözlerimle görebildiğim bir çizelge... Fakat son zamanlarda blogumun kendi kendine öylece durmasını izlemek, haftalardır güncellemediğim sayfama bakmak, bende yavaş yavaş kuruyan bir ağacı izliyormuşum hissi yaratıyordu. Yazmayı hâlâ çok seviyorum. Hatta "yazmak" şu hayatta en iyi yaptığımı ve "iyi" yaptığımı düşündüğüm tek şey. Ancak burada yazmak değil...

Ben burayı kurumuş bir ağaç olarak değil de rengârenk balonlarla hatırlamak isterim. Siz de öyle hatırlayın. Malum balonları çok severim... Türk kahvesini. Cam eşyaları, kitapları, şapkalı a'yı, de bağlacını ve Paris'i... :)

Yine yazacağım. Daha güzel şeyler yazacağım. Ama siz onları nerede okursunuz, okur musunuz... Bilmiyorum.

Blogumu silmeden evvel Ayarlar kısmından tüm yazılarımı bilgisayara kaydettim. 9.9MB tuttu. 4 senenin cümleleri, kocaman bir üniversite, tanıdığım insanlar, izlediğim filmler, okuduğum kitaplar, 5 aylık Fransa macerası, çocukluk anılarım, annem, babam sadece 9.9MB tuttu. 10 bile değil..


4 senedir bıkıp usanmadan takip eden, yorum yazan, e-posta gönderen herkese teşekkürler!


Hoşça kalın.

83 yorum:

Sinem dedi ki...

yapma..

turuncu dedi ki...

Ama ben bu blogu kesfedeli henuz 3 ay olmustu 4 yil degil. Hepimiz gibi seninde biten o super hiper universite yillarinin ardindan "ee ne konusucaz simdi?" moduna girdigini ve bigun birakacagini da tahmin etmistim. Ama arsivini bize birakirsin sanmistim. Bilseydim silecegini, bitmesin diye (su aralar cokca yasadigim berbat gunlerimde) hmm hangisini okusam diye gozumu kapatip arsivinden eski bi yazini rastgele secip acaba ne yazmis diye keyifle okumaz, iliskili baska bi yazina gecerken bitmesin bitmesin arsiv zaten cok kucuk sonra mi okusam diye icimde pit pit lar yasayacagima, hepsini bi gecede okur somurur bi kenara da kaydederdim yine olacak o berbat gunlerde keyiflenmek icin. Sen benim su kocaman adada ( evet U.K. dayim senin Paris'ine cok yakinim) beni en cok neselendiren, kafami dagitan seylerden biriydin...

Okuduklarim, katildiklarim, aferim kiz dediklerim ve cokca gulduklerim icin eline saglik, tesekkuru hakediyosun. Bir gun Perihan Magden olursan nereden taniyacagiz seni onu da bilmiyorum ya, neyse.Bi kosesine "jelatin" diye not dusersin artik.

Not: Tarih 04.11.2009 olmasin :o)

Unknown dedi ki...

yaaaaaa
booooooo
agliyorum jelatin hanim

şenay izne ayrildi dedi ki...

döndüğünde biz burda olacağız.

Adsız dedi ki...

bende tam seni,n blogunla ilgili bişiler karalayacaktım.güzeldii

Adsız dedi ki...

bu bloga nasıl denk geldiğimi şu anda hatırlayamasamda yaklaşık 1 senedir takip ediyorum.sanırım nada ile ilgili bişeyler arattığımda bulmuştum.benim de çok sevdiğim bir yerdir.hatta sizinle ilgili anım bile var:) yaz başında tunalı nada'da gördüğümü sanıyorum.siz olduğunu nerden biliyorum derseniz,az çok belli olan birkaç fotoğrafınızdan ve sanırım orası evinizmiş gibi davranmanızdan.yanımdaki arkadaşlarıma bahsetmiştim hatta.belkide değildi,belki ben öyle canlandırdım kafamda ama bu durumun hoşuma gittiğini çok iyi hatırlıyorum.sanki sokakta çok sevdiğin,meşhur birini görmüş gibi :)
bunu neden anlattığımıda bilmiyorum açıkçası.bugünlerde hoşçakal kelimesini sık duyduğum için dokunmuş olabilir.umarım bir yerde denk gelirim yazdıklarına o zaman da tanıycama eminim..

deryik dedi ki...

çöktüm.

deryik dedi ki...

arşivin ne güzeldi. ben eskileri okuyodum dönüp dönüp. blog acım oldun be jella. bekliyodum da şimdi değil.

mermaid dedi ki...

çok üzüldüm ama ben. sahiden. en çok sevdiklerimden. yorum bırakmayacak kadar sessiz, ayak patırtısı yapmadan takip ettiğim. sahiden çok üzüldüm.

sumsum dedi ki...

olamaz bu! Ben kuruyan bir ağaç olduğunu düşünmüyorum. Hem de hiç! Ben üç senedir seni okuyorum ve bu haksızlık "Kasım 2007" diye girerdim mesela ve okurdum hepsini okumuş olsam da.
çok fenasın jelatin ..disko topu da gitmiş..

jewel dedi ki...

ben de eskileri dönüp dönüp okuyanlardandım..
vardır bi bildiğin.. =(

Adsız dedi ki...

cok üzüldüm..bıkıp usanmadan okurdum eskileri, dört gözle beklerdim yenileri..

ikinehir dedi ki...

Benim hezeyanlı bırakıyorumlarım ve sonra paşa paşa geri geliyorumlarım gibi olmayacağını hissediyorum gidişinin. Olursa başımın üstünde yerin var, ama olmayacak sanki. Bir sinir anı sonucu değil sanırım gidişin.

Bunu hissettiğimden, üzgünüm. Bir süre bir umut daha tıklayacağım buraya, sonra zamanla -son yazını yeterince okuduktan sonra- azalacak tıklamalarım. Arşivini de almışsın...

Ama Kara Kitap konuşacağız daha. O zamana kadar, bloguna senin yazdığın bir cümleyle veda ediyorum. Yeniden yazmaya başlamayı düşündüğünde bunu hatırla:

"A-ah! Durduğun kabahat güzelim. Bekliyoruz istekle, merakla, arzuyla! Sayfana gide gele laptop'ımın mouse yerine geçen düzlemi aşındı."

Adsız dedi ki...

yapma be. bari eskiler dursaydı. çünkü bazen ben de ve belki en çok ben dönüp bakıyordum. 2. sınıftayken napmışsın, hangi sınava çalışıp sonra nerde eğlenmişsin, 3'e geçtiğinde neler yaşamışsın, neler okumuş, neler dinlemişsin. bunlara bakıyordum hep. ilhamdı. çalışmak istemezken ilhamdı mesela.
üzdün.

Yazıcı dedi ki...

yazmağa başlamak kolay devam ettirmesi güç / tarih artık yazamadığı için intihar eden yazarlarla dolu (şimdi isim veremdim :) / sen bilirsin / GDO'lu ürünlerden sakın kendini / öptüm

Adsız dedi ki...

bu yazıyı görünce önce yaşasın yeni yazı gelmiş diye sevinip sonra ne olduğunu anlamak çok kötü oldu be jelatin. interneti açınca maillerime bakmak, facebooka girmek gibi, bloguna girmek de her gün ritüel şeklinde yaptığım bişeydi. sahip olduğum ve sevdiğim bişeyi kaybetmişim gibi bi hissiyat içindeyim.

belit dedi ki...

çok üzüldüm ben.

Unknown dedi ki...

Sanırım 2,5 yıldır takipteydim. Gecen zamanda bir gecede bütün arşivini okuyup her gün de bakıyordum ne yazmıssın diye. Aynı okulda olmamız, okulda bir kaç kez seni görüp ama hic konusma tesebbüsünde bulunmamam, kütüphanede ders çalısmalarının ders calısmama ilham vermesi vs. güzel seylerdi bunlar. Umarım tekrar baslarsın ve yeniden okurum yazılarını.

Pnarist dedi ki...

Hayırlısı olsun güzel insan.Güzel başlangıçlar için olsun bu elvedalar..

Veinsea dedi ki...

wow.

Adsız dedi ki...

Tebrik ediyorum en doğrusunu yaptın zirveye en yakın yerde bıraktın, JELATİN misyonunu tamamlamıştı ve sana yük olmaktan başka bir işlevi kalmamıştı..tez zamanda okuyabileceğimiz bir yerde tekrar yazmaya başlaman dileğiyle..

Adsız dedi ki...

ayıp bu senin yaptığın yaa. arşive bakı bakıverelim nolur.

Adsız dedi ki...

fazla katkıda bulunmasam da yıllardır yazılarını keyifle okuyordum, üzülmedim desem yalan olur...
Evet, bir gün yazılarını bir şekilde okuyacağımıza eminim, başarılar, herşey gönlünce olsun

MorKoyun dedi ki...

çok üzünç.

ALDI BAŞINI GİTTİ dedi ki...

Güzeldi ,keyifliydi seni okumak ama ..

trial dedi ki...

bu arada yorumlar da denişik olsaydı belki yazmaya devam ederdim gibi bir anlamda çıkmış söylediklerinden ama tabiki eminin öyle bir şey demek istemedin. okura da sorumluluk yüklemeler filan. hayırlısı olsun

enne dedi ki...

Eminim ki bir gün yine bir yerde yazılarını bulacağım. Her şey istediğin gibi olsun jelatincik.

ibeking dedi ki...

Evet jelatini buradan okuyamayacagima huzunleniyorum fekat bizi istahli ogle yemekleri bekliyor evladim. Ve sevgili jelatin okyuculari yakinda baska yerden okyacagiz onu ben eminim

Alphan Tüfekçi dedi ki...

acı kaybımız...

Elif dedi ki...

ben pek okumamıştım aslında ama yine de bir blogun kapanışı üzücü.

Adsız dedi ki...

internet boyle birsey.. sıkılınca, uzgunken, ogrenmeye acklen, vs girip pek cok sey buluyor, ama bazen bir baktıgını 2 gun sonra bulamıyorsun.. kimse ‘blogunu’ silmene bir şey diyemez oysa ki, uzulse bile..
insan her gun ya da birkaç gunde bir okudugu bir seyi, hayatına dahil ediyor bir anlamda, o gun-lerde yasadıgı seylerden biri oluyor x’in ogun yazdıgı sey.. ben belki aralık 06 da yazdıgın seyi acıp, 'evet bu gun jelatin de bunu yazınca ben de sunu dusunuyor, o sarkıyla ilgili boyle hissediyor, aa o gun aynı programı ben de izleyip guluyordum' diyorum… ama tabi, senin blogun, kimsenin gunlugu degil, biz fazla sahiplenmişiz belki de..
Belki okudugumuz, uzun zaman once kitaplıga koydugumuz bir kitabı, temizlik yapılırken bizden habersiz atılmış gibi hissettik, bazen eski tişortler için oyle olur ya..
Bi oneri: eskilerden -ama Ankara, okul zamanı ve mumkunse soguk havalı olanlardan, şarkı sozu başlıklı ve umut dolu icerigi veya sonu olanlardan- hatırlamalık bir numune bırakabilirsin ‘okur’lara..
Tekrar yazacagın besbelli, yine guzel, daha guzel yazacağın da.. ben ry olunca hem sinir olmustum bir sure sonra iş için yazdıklarıma, hem de daha ‘anlamlı’ seyler yazmak için motivasyonum artmisti. Ama bu iş biraz zor yonca, iş mi degil mi belli degil.. bu belki senin icin boyle olmaz, umarım..
Buyuyor, yaslanıyoruz.. devir degisti, e tabi celik de degisti, x de kac sene daha yazardı ki jelatin diye..
uzuldum ben de, kızıyo gibi olduysa kızma, uzuldugumden..
bigun belki karsilasiriz, belki ben de yazarim bi yerlere, belki belki demeyi gunde yarim pakete dusururum bigun..
gulumsemeye calisarak selami sahinden alismak sevmekten daha zooor geliyoor u dinliyorum.
hepimize gelsin;)

S.

Damlo dedi ki...

bi twitter mı kaldı şimdi 140 harf kotalı. tamam buna da şükür.

Adsız dedi ki...

yapma ,lütfen gitme:(

sesen dedi ki...

Yaa bende sizi okuyorum basindan beri.Sizin profesyonel hayatinizinda yazmak konusunda olacagini dusunup ne guzel bir starin yetisme asamasini goruyorum diyordum.Peki ama sizi baska yerde okurken nerden bilecegiz siz oldugunuzu..ipucu verirsiniz artik degilmi..

Adsız dedi ki...

Gitme Jelatin hanım...Gitme...

Adsız dedi ki...

en sevdiğim blog artık yok mu...

Bespelled dedi ki...

Çok anlamlı ve değerli bir şeyin sonuna tanık olduğumu hissediyorum şu anda. Ama Allah'ım ne kadar ani bir son, "Perde!" dercesine, ki bu son yazınız tam bir "Perde!" çağrısı.

"Perde" hem acımasız, hem gerekli bir laftır. Bu "Perde" deyişi de öyledir, en azından benim için. Acımasız çünkü bu blogun kapanışı, bazı kitapların ya da filmerin sonuna varılması gibi içimde bir boşluk hissi yaratıyor--çünkü sonsuza dek tanımaya devam etmek istediğim bir dünyayla irtibatımı kesiyor. Gerekli çünkü bunun öyle olması gerekip, gerekmediği siz daha iyi bilirsiniz, jelatin hanım, bu konuda bize zengin, yaşayan bir şey sunduktan sonra "Perde" diyenlere güvenmeyi öğrendim zamanla.

İş böyleyken, hayırlısı derim, sevgili jelatin, ve bizimle paylaştığınız zenginlik için bin teşekkürler. başka yerlerde yazacağın şeyleri mumla arayacağım, "perde" tek bir perdedir eninde sonunda.

Unknown dedi ki...

Hayırlı uğurlu yeni başlangıçlar dilerim

Adsız dedi ki...

hiç mutlu değilim!

themonk dedi ki...

Gitme Jelatin Hanım, yazmaya devam et!
Mucize galiba, tüm arşivi görebiliyorum...

Emir Bey dedi ki...

vay başıma gelenler

pommeler dedi ki...

ben üzülünce en çok istanbul hatırası dinlerim
10. kere çaldım jelatin hanım

asliberry dedi ki...

Jelatin bu geçici bir daralma durumu. Bırak öyle dağınık kalsın. Niye siliyorsun? Üstelik silince yorumlar, her şey çöpe gidiyor. Ne kadar bilgisayarına kaydetmiş olsan da burayı silmemelisin. Çok istiyorsan bir süre şifre koy. Adres değiştir, kimse girip göremesin. Ama silme. Bu geçici bir durum. Geçecek. Geçecek.

asliberry dedi ki...

Hem burası Ringonun Ahırı mı? Onca okumuş, yazmışlığımız oldu. Onca ilişki kurduk bir biçimiyle. Var mı öyle hadi bana eyvallah?

Adsız dedi ki...

içlerinde gazeteciler ve eleştirmenlerin de bulunduğu kaç kişilere yollamıştım bu blog'u; "bakın da değerlendirin" diye. o derece güvendiğim bir kalem'in şimdi "hadi bana eyvallah" demesi (şimdiye kadar yazdıklarını sıfırlamasa da) bir tuhaf çelişkiyi de beraberinde getirmiyor mu?

selamlarımla.

dide dedi ki...

açaydım kollarımı, gitme diyeydim!

Adsız dedi ki...

cok uzuldum jelatin. keske silmeseydin. yani artık yazamıyorum deseydin ama silmeseydin. elbet yazıcak anlatıcak biseylerin olucak cunku bal gibi biliyosun.
o kadar cok sey, o kadar hızla değisiyor ki hayatımızda.. ama yani sen hersey hakkında yine yazabilirsin pekala..
tavrını degiştir, baska konular sec. ama bırakma! evet belirsizlik yormus seni de benim gibi belli ki.. ama cümleler tükenmesin sakın. izin verme buna! insan bi kere küsünce devam edemiyo bazen cunku.. hevesi kacıyo, istegi oluyo ama gücü olmuyo! ne bileyim anla iste!
anlamısındır umarım.

gidiyorum ben cok huzun yaptım.
aynı zamanda biraz da kızdım. hayalkırıklıgı diyelim. umutsuzluk asıladın gece gece iki dakikada sagol :)
arada haber at.

Tugce

Adsız dedi ki...

hepimiz jelatiniz!

ahhbuben

Zeynep Zengin dedi ki...

İstanbul yazman için, daha çok besleyecek seni. Biraz zaman tanımalı, biraz sabretmelisin. Yasemin çayını yudumladığın çatı katında, yeşil şapkalı lamban altında daha çok, daha iyi yazacaksın. Ve umarım biz yazdıklarını okuyacak ve bu "jelatin" diyeceğiz. Sadece sözleşmiş gibi bunu dile getirmeyeceğiz.

Sevgilerimle

onur e dedi ki...

jelatin inan benim taban tabana zıttım bir insansın okuduğum kadarıyla. ne gittiğin yerlere giderim, ne dinlediğin müziği dinlerim. yine de çok etkiliyici bir blogun vardı ki bir yılı aşkın bir zamandır okuyordum. blogu silmene acayip üzüldüm. hatta sana kızdım bile. eğer bu blogun bir portfolio olduğunu düşünüyorsan neden onu ortadan kaldırdın? yazmak istediğinde geri döneceğini düşünür ve beklerdik sadece. yazmaya devam etmelisin. söylediğin gibi başka bir yerde belki, kendi isminle. ve bizi haberdar etmelisin. ve kendine iyi bakmalısın starbucks kızı...

Adsız dedi ki...

Pazartesi gününün ilk kahvesini yudumlayarak güzel bir güne başlamanın telaşı içerisinde blog'una girdim. Balonları görünce sevindim, jelatin hanımın keyfi yerine geldi galiba dur hemen bir mesaj atayım dedim. Oysa yazıyı okuyunca gözümden bir damla yaş geldi, önümdeki beyanname pakedinin üzerine damlayıverdi. Kapanışı bile güzel yapmışsın. Geri dönüşünün uzun zaman alacağından eminim. Ama döndüğünde anlatacak çok şeyin olacak ve juicy meyvelerle dolu bir ağaç olarak döneceksin. Sonra da içine Kadir Tapucu kaçacak ve diyeceksin ki "Gidişim suskun olmuştu ama dönüşüm muhteşem olacak!". Biz de güleceğiz yine bir Pazartesi sabahı.

Çok özledim seni.

E.

Adsız dedi ki...

burayı silerek sadece kendi yazdıklarını da değil, yorum sahiplerini, fikirleri, görüşleri herşeyi sıfırladın sen.

ayıp ettin.

yazmayacaksan yazmasaydın da silmek ne allah aşkına?

Burcu dedi ki...

nayır nolamaz.

esra dedi ki...

çok üzüldüm:(

Adsız dedi ki...

2005ten beri takpçindim ben senin :( nasıl üzgünüm bir bilsen..

neş'e dedi ki...

e ama ben yeni gelmiştim?!

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beyhan dedi ki...

haydaaa... takip edebildiğim iki üç blog kalmışken hem de.

sumsum dedi ki...

Konu balon ise, "up" filmini izlemeni salık veriyorum.

neden yazmıyorsun? Çok mu korkuttuk seni? :D

margot and the wooden finger dedi ki...

seni bi daha okuduğumda "bu benim arkadaşım lan!" diyeceğim insanlara, öyle güzel bi yerde yazıyor olacaksın.
lavyu.

aslihan dedi ki...

sanırım telif haklarıyla ilgili kaygıların veya planların var o yüzden sildin..
ama yani silmek de bi tuhaf oldu.
öle boş boş pikseller...
hoş kalmaya çalışıcam..
başarılar.

eliff dedi ki...

yazdıklarını okuyabilecek miyiz bilmiyoruz, sen de bilmiyorsun.. emin ol okuyunca baska bir isimle bile olsa anlayacagız..

Adsız dedi ki...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Adsız dedi ki...

yuh

Adsız dedi ki...

herkes açar mühim olan kapatmayı bilmek..saygılar..

jewel dedi ki...

şimdi eski postlarından birine bakmam gerekiyor jelatin, çok mühimdi benim için.. ama sadece saygı duymak zorundayım.. :(.

ayse dedi ki...

kızmadım ama cok üzüldüm, tekrar bi yerde görüşmek üzere :)

mermaid dedi ki...

ama ben hala bakıyorum "yeni bir şey yazmış mı jelatin" diye, alışkanlıkla...

silenzio dedi ki...

yorum almasaydın bu son yazına, neyse..

Adsız dedi ki...

sana okulunun lablarindan cagrim var ozlenen sima jel:

yazyazyazyazyazyazyazyaz!

Adsız dedi ki...

doğum günün kutlu olsun jelatin.

Adsız dedi ki...

hala mı diye bi umut bakıyorum ama malesef hala...

Adsız dedi ki...

Seni Saklayacağım.

onların yalancısı dedi ki...

2007 de kesfetmiştim blogunu.sevgilimden yeni ayrlmıştım evliliğin eşiginden....çok üzülmüştüm...buraya sarmıştım...
sonra onunla bırkaç konuşmamız oldu...bitti...onu hatırlatan hiçbirşeyi yapmamaya karar verdim...ayrılık günlerini hatırlattığı için seni de okumadım...sonra bir cesaret onunla ilgili haerleralabileceğim yerlere gittim o evlenmiş...

sonra zaman geçti seni okuyayım dedım sen de gitmişsin....tuhaf ama bir aşk acısı gibi hüzünlü geldi...onunlayken yada onun acısında dahıl olan hiçbirşey yok artık hayatımda...erşey birgün bitiyor...

Adsız dedi ki...

hala bakıyorum jelatin hala :( başladığın günden beri takip eder dururdum seni öyle özlüyorum ki öyle yer etmiş ki ufff

mermaid dedi ki...

bıraktığın yorumları takip ediyorum bilesin:)

Adsız dedi ki...

bloğunu özenti bir bloğun kendi gibi olmayan özenti yazısına yaptığın sağlam ve dimdik yorumunla tanıma fırsatı buldum ne yazıkki..her şer de bir hayır vardır diyemeyeceğim ne yazıkki zira artık yazmıyormuşsun..
umarım bir gün tekrar yazarsın
sevgiler

fulya

Adsız dedi ki...

yoksa yoksa.... http://siminya.blogspot.com/ sen misin Ankara Mankara diyo?
keşke...

ChockShick dedi ki...

üzüldüm be Jelatin Hanım..

ChockShick derler bi' yiğit yazdı bunu.. dağlardan döner dönmez..

onur e dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
onur e dedi ki...

selena'nın "gossip girl"den çakma "küçük sırlar"ını televizyonda görünce aklıma senin bu konudaki kehanetlerin geldi :)) bana da bir kehanetde bulunsan diyorum...

Adsız dedi ki...

tam yukarıdakinin aynısını yazmaya gelmiştim öngörüne hayranım geri dööööönn!!!! sinem

Adsız dedi ki...

ya jeliha yazılarını özledim. artık sahalara dönsen diyorum, hala yazdıklarını başkalarına okutasın gelmedi mi, buraları özlemedin mi? bari twittera üye ol oradan okuyalım?