14 Ağustos 2011 Pazar

KADIN

Yerinden kalkamamak korkunç bir his.. Artık pislikten çığrından çıkmış evi temizlemek için yerinden kalkmak zorunda olmaksa daha korkunç. Ev ne oluyor, nasıl oluyor anlamıyorum; ÇOK TOZLANIYOR! Aslında doğru, mesela duvarlar ve tavan deli gibi toz topluyordur; ancak hiç oralar silinmiyor. Duvar nasıl silinir, onu bile bilmiyorum.

Ev arkadaşım, ev arkadaşım, KADIN ALALIM MI?!

Bu evlere gelen temizliğe gelen kadınlardan da KADIN diye bahsedilmesi çok enteresan.. KADINIM gelecek.

Neyse... Bir de halı meselesi var. Aranızda birinin Rainbow Halı Yıkama makinesi filan varsa, bana ödünç verse. Ama ödünç verse derken, bildiğin içinizden biri, bir sabah ansızın kapımı çalsa ve "Al bakalım, bu halı yıkama makinesi!" dese.

Evde de manyakçasına İran halılarım olduğundan değil de, odamda bir tane var ve toz topladığından şüpheleniyorum.

Hayır, Kosla Halı Şampuanı ne yazık ki işe yaramıyor. Birkaç kez denedim. Güya köpüğü halıya yayıyorsun, sonra makineyle topluyorsun. Saçççma! Belki de arapsabunu filan denemek gerekir... Hemen her milliyet muhabbetinde de Arapları hijyen konusunda yerden yere vurup, sonra en bi güzel temizlik ürününe onların adını vermek bir tuhaf.

Şimdi tamamen sıkıntıdan, biraz da temizliği geciktirmek adına, Google'a cleaning lady yazıp arattım. Amerika'da temizlik yapan bir kadın kendisine web sitesi kurmuş. Nasıl temizlik yaptığını detaylarıyla anlatıyor. Ayrıca benim en hassaslaştığım nokta olan, "kapı üstleri"ni de eklemeyi unutmamış. Keşke burada olsan Marli. Gerçi böyle kendine websitesi kurabilecek, işverenlerinin referanslarını koyabilecek cinlikte bir insan olduğuna göre; kesin bize yüksek fiyatlar verirdin. Neyse. KADIN'ın bilinçlisi... Gerçi bize son gelen KADIN'ın tişörtünde "HALKIN HAKLARI VAR!" yazıyordu ve ev arkadaşıma "köylerine kurulacak olan termin santral"den bahsetmişti. Filan.

Kalkayım artık yerimden. Evet.

7 yorum:

Tugc dedi ki...

halı silmek tozları da pislikleri de daha da içine gömüyor. Kuru temizleyiciye ver mesela, çok daha etkili.

Adsız dedi ki...

Hayırdır, neden yerinden kalkamıyorsun, bir rahatsızlık mı var?

mermaid dedi ki...

halı için beyaz sabun en iyisi, halı aldığım yerin yalancısıyım.

jelatin dedi ki...

tugc, ay ona inanasım gelmiyor. ama doğru sanırım. ama ben bunu ignore etmeyi tercih ediyorum. pofrt.

adsız, rahatsızlığım tembellik.

mermaid, nasıl kullanacakmışız beyaz sabunu bu işlemde?

Adsız dedi ki...

sen neden sardın bu temizlik işine? her postta tozlardan bahseder oldun???

Adsız dedi ki...

temizlikçi ruhlu karınlar vardır bir de hayatta :) gelir seviyeleri(kendilerinin olmasa bile eşlerinin) yüksektir, her daim eve temizliğe gelen yardımcıları vardır ama kendi ruhları öylesine temizleyicidir ki kendilerini helak etmeden duramazlar.. sürünsünler dediklerimdir :)

deryik dedi ki...

inşaat tozu şekerim, bir başka. bence de halkın hakları var, hijyen de bunlardan biri. yes orrayt!