8 Şubat 2013 Cuma

27

Nitekim ben doğum günlerinde büyük toplanmalar tertip etmeyi, o gün sırf senin doğduğun gün diye birbirinden alakasız insanları bir araya getirmeyi, insanları o gün orada bulunmaya mecbur etmeyi pek istemezdim. Öyle de dedim! Yok biz 1-2 kişi yemek yeriz dedim, güzel ablam E.’ye… Sonra Z. ve erkek arkadaşı Tolga da gelir dedim. Biz bize yemek yeriz. Nereye? Tabii ki de Arnavutköy’de canımızın istediği bir balıkçıya…


Tabii ki caaanım arkadaşlarım benden gizli e-mailler döndürür, fısır fısır buluşmalar ayarlarmış. Nasılsa güzel ablam E. İle biz bizeyiz diye, önce uyuyakaldığım sonrasında da Yalın şarkıları dinleyerek hazırlandığım için 1 saat gecikmeli katıldığım doğum günü yemeğimde, birbirinden tatlı 8 arkadaşım masada bekliyordu. Üstelik son anda elinde uçan balonlarla bir görünüp, bir kaybolanlar bile oldu.

Zaten bana Arnavutköy Balıkçısı’nda geçirdiğim her akşam doğum günü, her rakı-balık masası bir şölen. Ha bu arada, rakı da içebiliyorum, artık. Bir 2012 kazanımı olarak: rakı.

Demem o ki, 27 iyi geldi, güzel geldi… Sonra bir de ertesi gün neden bilmiyorum; ama GS – BJK maçını locadan izledim :/ Hayatımda ilk kez o kadar çok insanı bir arada gördüm. Maç izlerken döner – ekmek filan yedim. Acayipti. Bu da böyle bir anımdı.

Bakalım bu yeni yaş kahramanımıza ne maceralar yaşatacaktı?

Dadan-dan-da-dan!

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Jelatin Hanım;

Kış başlayınca yılın ilk karını bekler ya insan, seneler önce bloğunuzla tanıştıktan sonra her yazınızı aynı merakla bekledim. İlk kar nasıl mutlu ederse insanı, yazılarınız da öyle mutlu etti beni. Kar taneleri etrafın çirkinliğini örter, bir masal manzarasına dönüştürür ya çevreyi, sizin kaleminizden dökülen kelimeler de yaşamımın çirkefliğinden uzaklaştırır oldu beni. Kelimelerin bu kadar kifayetli olduğunu bilmezdim sizden önce.

İyi ki varsınız. Nice mutlu yaşlara.

Bilge. dedi ki...

Üstteki yorumu görünce yorum yazmaktan vazgeçeyazdım, çok havalı şeyler söylenmiş zira :) Ben sadece "mutlu yılllaar!" diyebileceğim sanırım..

Adsız dedi ki...

Jelatin'e ufacık bir hediye.

Adsız dedi ki...

Bilge haklı, ilk adsızın yorumu, yorumdan çok hava durumu sunumuna benziyor :)

Geçmiş doğum günün kutlu olsun JelaTHIN. Nasıl incelik yaptım ama? İlk adsızı solladım mı?

ikinehir dedi ki...

bir dakika, ne? yukaridaki mektuplar nereden, nasil, nasil oguz atay? adsiz yorumcu, cok merak ettim!

Adsız dedi ki...

@ikinehir, mektuplar Ntv Tarih dergisinin Oğuz Atay'ın 35. ölüm yıldönümünü anısına çıkardığı sayıdaki bölümden(Aralık 2012 sayısı). Üzerinde tarih olan mektup kızı Özge'ye, daha uzun olan diğeri arkadaşı Bülent Korman'a yazılmış.

13 Aralık 1977'de vefat eden Oğuz Atay'a hayranlığımı bir kez daha ifade etmek isterim.

jelatin dedi ki...

Adsız1, çok çok teşekkür ederim. Çok incesiniz.

Bilgeciğim, çok teşekkür ederim.

Adsız2, NTV Tarih'in o sayısını hep saklayacağım. Burada bu jpeg'i gördüğüm için de çok mutlu oldum :) Özge Atay da Teşvikiye'de Kalıpçı Sokak'ta oturuyormuş. Bir gün yolum o sokaktan geçerse evini bulmak gibi sapıkça hayallerim var :) Hatta Londra'da da yolumu Oğuz Atay'ın kaldığı eve düşürebilirim. :)

Adsız3, incelikte bir dünya markasısın cidden. KalBİM'de oda kiralayan da sen miydin?

Adsız dedi ki...

Dikkatinden de birşey kaçmıyor Jelatin Hanım. KalBİM'ci de bendim evet.

Zekân karşısında şapka çıkarıyor ve saygıyla eğiliyorum. Hatta hafiften de tırsmaya başladım.

Ama bir şekilde aklında kalmış olmak çok hoşuma gitti. Bir adsız başka ne ister ki :)

Adsız dedi ki...

jelatin, yaşıyor musun acaba? özlettin.

tolgaltug dedi ki...

Herkesten Z. , E. vs diye bahsedip benim adımı neden ifşa ediyorsun pek anlamadım.
Ayrıca doğum gününe sadece manita kontenajnından geldiğimi düşünmen gerçekten üzdü beni.

Son olarak son postun 8 şubat. Bu ne yaa?