12 Şubat 2014 Çarşamba

MERAL TEYZE

Evime temizliğe gelen Meral Teyze'nin en karakteristik özelliği, eşyaları duvara olabildiğince yapıştırarak kullanılabilir alandan tasarruf sağlaması dışında, cips yemeği çok sevmesidir.

İşim eve çok yakınken, sırf evde yemek yok diye, eve dürüm olur / döner olur taşırken ben; o ısrarla evde alkollü misafir ağırlamalarından kalan cipsleri yemeyi adet edindi. Evde, sırf kalori almayayım, ama çöpe de atmayayım arzusuyla cipsleri dolapların en izbe köşelerine saklarken ben, Meral Teyze'nin cips tutkusunu hesaba katamadım. Yorgun bir iş gününün akşamı yumuşatıcı ve Domestos kokan evime geldiğimde, hep yarısı yenmiş bir cips poşetini buzdolabında bulurum. Ah Meral Teyzem. Muz yemez, ton balığı sevmez, dolaptaki peyniri bana gelirken yoldan aldığı simide katık etmez... Bir cips keyfi var kadıncağızın.

Son sefer beklentileri yükseltti. Geçtiğimiz hafta sonu kebap - rakı coşkusu yaşadığımız bir akşamın üstüne Ayşelerde içerken çantama attığım 2 tane viskili çikolatayı sehpanın üzerinde bırakmıştım ki; eve geldiğimde çikolatalardan birinin eksik olduğunu fark ettim. Meral Teyze tabii ki kendine bir Türk kahvesi pişirip yanında bir de viskili çikolata patlatmış. Hmmm.. Bu evde kendini şımartmayı tek seven ben değilim anlaşılan.

Bu detaya kendimce kahkaha atıp, telefonda annemle paylaşmak istediğimde, "Yazık yahu, yorulmuştur kadın?" deyiverdi. Sanki kadının çikolata yemesine laf etmişim gibi... Halbuki bence komik ve naif olan bu detayı kesinlikle bir art niyetim olmadan paylaşıvermiştim. Neyse... Sonuçta zaten dünyanın tüm Willy Wonka'ları Meral Teyze'me kurban olmalıdır bir yerde... (Dolaptaki yiyeceklere yine dokunulmamış, ancak yarım paket cips lavabonun altındaki dolapta.)

Sonuçta, geçen Instagram'da da belirttiğim üzere; Meral Teyze'nin yeni temizlediği eve gelmek = Hoşlandığın tüm çocukların ofise çiçek göndermesi + 5kg vermek + TV'de Mavi Boncuk'a rastlamak ve daha bir sürü şey

4 yorum:

Adsız dedi ki...

hah şöyle biraz daha çok yaz ya? klavyenin tuşları mı dökülür?

Adsız dedi ki...

Jella, halın pek güzel. Nereden aldığını yazabilir misin ve tüylenme yapıp yapmadığını?

Adsız dedi ki...

kaç para maaş alıyorsun kuzum?

jelatin dedi ki...

Adsız 2, halı tabii ki evimizin her şeyi ikea. pek tüylenme yapacak cins değil. ve bence de çok güzel. :) tavsiye ederim. çok teşekkürler.