17 Haziran 2011 Cuma

ŞAT

Zaman zaman, Google'dan korkuyorum, evet.

Küçükken izlediğiniz tuhaf yabancı filmleri hatırlar mısınız? Show'un, Star'ın gündüz kuşağında bile verdiği, tekrar tekrar izleyip de bıkmadığınız filmleri...

Neyse, ne zamandır film geliyor aklıma... Diyorum, bu filmi ben, Babaannem'in Yaylası'nda izlemiştim bir yaz, hatta sonra, evde bile izlemiştim. Bir çocuk vardı, otelde kalıyordu. Bir sürü fare vardı ortalıkta, niyeyse sevimliydi fareler, vs...

"Hotel kid mice movie", yazdım. Çıktı. The Witches imiş... Üstelik The Witches, bir Roald Dahl eserinin beyazperde uyarlamasıymış. Ne güzel. Fragmanı ŞURADA.

Bir tane daha: bir çocuk, hasta mıydı neydi... Belki de sadece saçı yoktu. Keldi işte. Bir formül keşfediyorlar, formül saçın deli gibi uzamasına neden oluyor. Çocuk kafasına sürüyor, bir bakıyor saç beline kadar gelmiş. Bir de Çinli arkadaşı var; bizimki Çinli'ye, "Sen nereye sürdün ki? Saçın zaten var?" diyor. Çinli de, "Anlarsın ya? ;)" tarzı bir ifade yapıyor. Acayipti. Google sağ olsun, "kid hair finds formula movie" dedim, ÇIKTI! Filmin adı The Peanut Butter Solution imiş.. Çocuk da hastalıktan değil, korkudan dökmüş saçları. Bunu küçükken izlediğimde dehşete düştüğümü hatırlıyorum. Şimdi fragmanı izleyince, film bildiğin komediymiş yahu?!

Sonra, bir çocuk vardı yine. Show'da izlemiştim bunu, eminim. Kelebekler vardı konuşan. Peri gibi kelebekler. Bir tanesi çok güzeldi. Çocuk bunu kötü kelebek koleksiyoncusundan korumaya çalışıyordu vs. Bulamadım.

Hayli saçma şeylerle doldurmuşum kafamı küçükken, onu anladım.
Ama bunları yaparken çok keyif alıyordum yahu?!

10 yorum:

mz dedi ki...

Ceviriden kacmak icin bir saattir Google'da kelebekli film ariyorum. Sonuc yok. :)

bitter lemon dedi ki...

saçlı çocuğu ben de hatılıyorum ama ben de eğlenceli bulmamıştım hatta korkup yarısında izlemeyi bırakmıştım aklıma da hep rahatsız edici bişimiş gibi gelir hatta bunun saçından resim fırçası mı ne yapıyolardı bi de yoksa uydurdum mu tamamen :D

jelatin dedi ki...

mz, filmle ilgili bir ayrıntı daha hatırlasam bulacağız sanki.

bitter lemon, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YA! Valla filmleri kimse hatırlamayacak diye çok tırsıyordum. Sevindim senin de izlediğini öğrenince. Bu arada evet, çocuğun saçlarını boya fırçası yapıyorlarmış hahahha.

deryik dedi ki...

"ölmedim, iyiyim" de, heveslendir, ondan sonra yok saçlı çocuk, fareli otel. cık cık cık.

Adsız dedi ki...

jelatin, bu sefer hayatta mısın peki? haziran idi temmuz oldu. öyle.

Şeyma dedi ki...

Samimi söylüyorum dayaklıksın. Her gün bakmaktan gına geldi!

Adsız dedi ki...

bir yaz rehaveti midir nedir Jelo?

Adsız dedi ki...

ayy nerdesin jelatin yaa ?

Adsız dedi ki...

Ben o kelebekli film hakkında hatırladıklarımı aktarayım. Çocuğun (sanırım) babası ona gittiği bi ormandan kutu-kavanoz içinde kelebek yolluyordu, bi tanesi peri gibiydi konuşuyordu büyüktü, diğerleri küçüktü. Sonra bi kopukluk. Neden bilmiyorum diğer küçük kelebekler ölüyordu. O kelebekleri peri kelebek ateşe atıp yakıyordu, ölü yakma merasimi.
Nolur bul ya. 88liyim ama an an hatırlıyorum. :)

b dedi ki...

hahahahahha inanmıyorum bugün yüzümü güldüren tek şey senin bu yazın oldu bnde izlemiştim o saçı uzayan çocuklu filmi ve ara ara aklıma gelirdi bunlar o çinli arkadaşıyla saçlarını kestirip fırça yapılması için satıyolardı bide sanırım film resmen bilicaltıma işlemişş :))
tebrikksss valla ne diyimm