16 Şubat 2012 Perşembe

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ NASIL GEÇTİ?


Herkesin özel günü kendine özel... Bir de "dayatılmış" günler var ki, kutlarsan güzel / kutlamazsan pek mühim değil. Şimdi ben de, Batı'nın bu Noel & Yılbaşı dekorasyonu, ışığı, ışıltısı, simiydi puluydu, tarçınlı kurabiyesiydi hepsini aldım da; Aziz Valentin'in kalplerine & pembelerine alışamadım... Yani.. Bir Cuma akşamı belki evde, şaraplı & mumlu & müzikli & filmli güzel bir yemek eşliğinde Sevgililer Günü, süpper! Ama işten 7'de çıktığım püskürmüş saçlarımla atın beni denizlere, rica ederim o püskürmüşlükle evde romantizm yaşamamı ve yaşatmamı beklemeyin! Zaten o saçlar ve gün sonunda akmış makyajımla bin küsür çiftin arasında diken üstünde bir restoranda oturmamı hiiiç istemeyin.

Neyse...  Sonuçta ben "O" gün bir şey beklemiyordum, "beklemediğim" biliniyor mu, bilmiyordum... Sonra, çin çin çin, ofis masamı 33 adet gül şenlendirdi. Neymiş. Sen kendini berbat hisseder ve Sevgililer Günü umrunda değilken bile; masanı renklendiren güller, ruhunu renklendirebilirmiş.

O la la ! 

15 yorum:

Adsız dedi ki...

işte bundan korkuyordum! :)
uzay.

jelatin dedi ki...

nedir korkun?

mermaid dedi ki...

Jelatine aşk epey yakışmis :)

Adsız dedi ki...

Onu ilk nerede görmüştüm? Bilmiyorum.

Eğer benim gibi kışın geldiğini geniz yakan soba kokularıyla anladığınız bir mahallede, inşaat işçisi bir babanın evinde 6 kız 1 erkek kardeşle büyüdüyseniz, evlendiğiniz adamı ilk nerede gördüğünüzü de hatırlamazsınız. Tercih yapma şansınız pek yoktur, notlarınız çok iyi olsa da ilkokuldan sonra okumanız mümkün değildir. Okuldan sonra sosyal hayatın en parlak günleri biçki dikiş kurslarında geçer. Bu kurslar sayesinde para kazanmaya bile başlarsınız.

Daha sonra evlenme zamanı gelir. Babanızın çalıştığı inşaatta işçi olan bir genç ister zamanı gelince sizi. Evlenirsiniz. Şansınıza okuma yazması olmasa da dünyanın en iyi kalpli adamı çıkar belki karşınıza. Ona okuma yazma öğretirsiniz. Nasırlı kocaman ellerinde kaybolan kalemle yazar ilk titrek harflerini. Önce sırayla dizilen harfler bir süre sonra sıra tanımamaya başlar. Ama cümleler uzaktadır hala.

Dersten sonra televizyon izlenir evinizde. Erkenden yatılır, sabah bir sürü iş vardır çünkü.

Kocanız erkenden işe gider, evi toplayıp gündeliğe gitmek size düşer. Sonra tarihlerden 14 Şubat gelir. Gündeliğe gittiğiniz o evin sokağında kocanızın tanıdık yüzünü görürsünüz; elinde bir parça kereste, keski ve çekiçle. "Hayrola?" dersiniz, "Hanım sen işine bak, izin aldım bugün" der. El mecbur, ayrılırsınız ordan. Temizlik insana unutturur herşeyi, duvar silerken hafızanızı da temizlersiniz.

Akşam çıkarken soğuktan morarmış bir çehre eciş bücüş bir paket uzatır. İçinden bu çıkar.

Sevgi emekti çünkü, bir kelime yeterdi bitkisel olmayan aşklara...

jelatin dedi ki...

adsız, sen dev bir kedisin.

Adsız dedi ki...

sevgili newborn adsız. yazdığın masal tek bir şey gösteriyor; sen sivilceli bir eziktin ve jelatin sana yüz vermeyerek senin kıçına tekmeyi çok fena bastı. hırsını da hala alamadın buralara kusuyorsun.

ben de bu bloğu yıllardır okuyorum. starbuck kızını aşık olduğum için değil kendi gibi olduğu için seviyorum. bu kadar zamandır da senin gibi bir sosyopat hiç görmemiştim.

bence bu ve benzeri yollarla "bireysel" tatmin peşinde koşacağına daha "etkileşimli" süreçlere dahil ol. hayatını biraz değiştir. kendine arkadaşlar yap, hatta hatta bir sevgili bul. hem cildin düzelsin, hem kafan.

sonnur z.

Adsız dedi ki...

jelatin usta, soru sormak için neden formspring kullanmıyorsun? sosyal medyada racon bu değil mi?

Adsız dedi ki...

(bkz: büyük kedilerin günlüğü)

jelatin dedi ki...

dibine kadar sosyal medyacıyız. sosyal medyacıların dibiyiz. ama formspring dediklerine karşıyız. ben sevmiyorum. sevg!

Adsız dedi ki...

nice #mervelergunune!
şerif

Adsız dedi ki...

Nedense ben de hoşlanmadım sevgilin olmasından. Bi de 33 niye?

deryik dedi ki...

33 tabii. 3 tur koklayınca bi tesbih ediyor, ondan.

Adsız dedi ki...

Okurları yanlış yönlendirmeyelim lütfen. Bu 33 meselesini yazarak anlatamaya kalksam epey sürecek. En iyisi aşağıdaki linklere sıra ile tıklayın da, durumu görsel olarak kolayca anlayın.
1
2
3
4
5
6

deryik dedi ki...

hmm.. bu da olabilir tabii; ama bence benimki daha romantik. hı hı evet.

of jella ya. şimdi bir robot olmadığımı kanıtlamaya çalışıcam. 2 kelime var. çok geliyor.

Adsız dedi ki...

UÇURUM
"Herkes aşkını yazmış duvarlara, kağıtlara;
ben seni sardım sakladım yarınlara"