25 Temmuz 2012 Çarşamba

MEHMET ERDEM'MİŞ

Cuma akşamı çokça kitap okumuştum, cumartesi sabah çokça erken kalkmıştım. Güzel ablam mesaj attı, Kınalıada'ya gidiyoruz dedi. Rakı-Balık dedin mi, ben oradayım. Rakı içmediğimi söylemiş miydim? Her neyse...

Kınalıada'da çok güzel bir akşam geçirdik. Dönüşte ben bir şarkı dinledim. Çok güzel bir şarkı dinledim, ama biraz da domuzdum. Aklımda kalmamış. Aslında kalmış... O güzel bir şarkıydı işte... Neyse.. Şarkı bugün aklıma düştü, o takside dinlediğim güzel şarkı neydi... Sormaya üşendim. Sonra derken, Bahar'ın sayfasındaki ismi gördüm. O adamın, bir şarkısını dinledim. "Olur ya..." (işte benim takside dinlediğim şarkıyı bu adam söylüyordu!)


Neyse, benim  Kınalıada dönüşü takside dinlediğim ve çok sevdiğim o şarkı: Hakim Bey'miş...
Bahar'ın koyduğu, Ajda Pekkan'ın o çok bayıldığım Olur Ya'sı...

Derken adam, mesela, "Sen mutlu ol, ne olur"u söylemiş. Bu şarkı mesela, Bilkent son sınıfmışım, Doktor Burak beni betmobiliyle evden almış, seviyorum diye takmış zaman zaman Emre Altuğ'dan Neyleyim'i, zaman zaman Ajda Pekkan'dan Sen mutlu ol, ne olur'u...

Sonra, bu Mehmet Erdem denilen şahıs, Bir Harmanım Bu Akşam'ı söylemiş... O da mesela öyle şahane bir Fikret Kızılok şarkısıdır ki, insanın olmadık yerde o hüznü yaşayası gelir... Hani aslında, çektiğin acıların deminde değilsindir de, öyle olmak istersin... Bak ne diyeceğim, bu şarkı da hep babamı hatırlatır. Neyse...

Bence Mehmet Erdem'in şarkılarını dinleyin.
Kendisinin, insanın kalbini gıdıklayan bir ses tonu var.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Mehmet Erdem albümünü yeni çıkardıysa da, Olur Ya şarkısını 2006'da çıkan Polis filminin soundtrack'inde yer almaktaydı. Yine filmde Özgü Namal da bir esere yorumuyla renk katmıştı(Video da klaket sesi bile var!). Film de çok ilginçtir, izlemediyseniz tavsiye ederim.

Gizem Mizem dedi ki...

"herkes aynı hayatta" da güzel. sesinin rengini de leonard cohen'e benzetiyorum ben, di mi?

Adsız dedi ki...

kuzey güneyin son bölümlerinde dinledim bayıldımdı hemen kim bu diye bakmıştım. adam çok süper söylüyo en bilindik şarkıları bile, yorumcu dedikleri bu olsa gerek.

Asortik Krep dedi ki...

Livaneliden dinlerdik,severdik ama gerçekten "hakimbey"i güzel söylemiş.Yeni bir şarkı gibi dinliyoruz :)

Asortik Krep dedi ki...

Bu arada kapaktakileri merak ettim..

deryik dedi ki...

teomanın çok isteyeceği; ama ucundan kaçırdığı bi sesi var.

sakinn dedi ki...

Ya bana Çamur'un vokalini hatırlattı sesi kıyısından köşesinden. Albüm cover'lardan mı oluşuyör yoksa kendi parçaları da var mı? ay böyle de tembel çıktım, gugıla değil sana sordum.

jelatin dedi ki...

adsız1, polis filmini izledim, ancak hiç aklımda kalmamış mehmet erdem'li şarkısı.

gizem, sen söyler söylemez dinledim. herkes aynı hayatta müthiş! ve bir leonard cohen ısırması var. ve çok güzel :)

asortik krep, evet ben de o şarkıyı yeni şarkı zannedenlerdenim. bu halini o kadar çok sevdim ki orijinalini dinlemeye korkuyorum. :)

deryik, eveeet. ama teomancım da kraldır yaa :)

sakinn, inan hiç bilmiyorum. bakıyorum: bir harmanım bu akşam, olur ya, sen mutlu ol, hakim bey, dünya dönüyor cover. ondan eminiz. diğerleri hakkında pek fikrim yok.

jelatin dedi ki...

adsız2: evet kesinlikle şahane bir yorumcu. kuzey güney'i izlemiyorum. :) kaçırmışım bunu da ondan :)

Adsız dedi ki...

Ben ilk dinledigimde Teoman zannetmistim hani arkadaslarinin zoruyla bazi geceler cikip soyliyormus yaaa :)) super bi ses
Nube...