24 Ocak 2011 Pazartesi

ALFA

Geçtiğimiz hafta içi, evde, akşamları birer birayı, bira kalmamışsa viskiyi eşlik eden hafif bir tatlı huzur çok görülmüş olacak ki; 1 ay içerisinde ikinci kez antibiyotiğe başlayarak kendi çapımda medikal bir rekor kırmış bulunmaktayım. Geçtiğimiz Perşembe sabahı "sızlama, gereğinden fazla hassasiyet" şikayetiyle gittiğim diş hekimi VE "Gel gel sana ne göstericem. Sence çürük mü bu?" cümlesiyle destek için çağırdığı meslektaşı nasıl dürttüyse o sivri sivri aletlerle 20'liğimin üstündeki pofuduk et parçasını; Cuma sabahı ağzımı açamaz, gülemez, yoğurt harici gıdaları öğütemez hâldeydim.

Neyse. Hafta sonunun Ankara'ya denk gelmesi, eşsiz lezzetteki anne yemekleri derken, ben nasıl olsa geçer / ufak bir örselenmişliktir diyerek antibiyotiklerden uzak durdum. Ama bak, sonunda seve seve, başladım.

Şimdiyse alayına isyan, hayata karşı bir nefret, asgari seviyede tahammül ve insan sevgisi, azami seviyede sinir harbi mevcut... Öğle yemeğinde, kahvaltıda büyük büyük sandviçler yiyen insanlar gördüğümde, "Bu insanlar o sandviçleri nasıl yiyor acaba?" diye düşünür oldum. Yemek yeme algılarım değişti. Eve erken geldim, bir çorba yaptım. İçmeye korktum. Sonra 2 ağrı kesici, akşam yemeğini yuttum. Ağrı şimdilik geçti gibi. Coşmasın diye fırçalamaya korkuyorum.

Bunu da niçin yazdığım hakkında en ufak bir fikrim yok. Yani aslında... Bir önceki yazı 1 hafta önce yazılmış. Çok boşluk olmasın diye yazıverdim. Her zamanki gibi çok mühim tespitlerimle yine karşınızda olacağım.

Her şeyin başı sağlık.


10 yorum:

mz dedi ki...

Gecmis olsun!

jelatin dedi ki...

teşekkürler :( iyi olacak inşallah.

mermaid dedi ki...

20'lik diş mi? allah başka dert vermesin. ya da versin :P

adlı dedi ki...

doğum günün kutlu olsun jelatin. diş için keman sesi öneriyorum. tatlıses, vivaldi farketmez. apranax sörfçüleri sever keman sesini, daha hızlı yayılırlar ihtiyaç duyuldukları bölgelere.

"acaba nasıl bir kitleye yazıyorum artık" endişesinden kurtulduğunu görmek de güzel. emin ol herkes okuyor hala. geçmiş olsun çok.

Adsız dedi ki...

Jelatin Hanimcim,
dogumgunun cok cok kutlu olsun, guzel bir sise sarap ve kocaman bir sepet çilek gönderiyorum sevgilerimle birlikte..
Gozde

jelatin dedi ki...

mermaid, ay vermesin yahu. geçti geçti zaten. umuyorum yani!

adlı; apranax tamam da, keman ne alaka?

Teşekkürler Gözde!

adlı dedi ki...

ağrı başladığı zaman ilaç alıp kulaklığı takarak dinlersen iyi geliyor keman sesi. alaka yok, tecrübe paylaşımı sadece.

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun. :)

Ayrıca Jelatin hanim jelatin hanim, twitter'ınız aktifleşmiş, kitabınızı alamasam da orayı okuyorum. :)

jelatin dedi ki...

orası yaklaşık 100 yıldır güncellenmiyor yalnız. yani, haberiniz olsun. teşekkürler. :)

Adsız dedi ki...

Ben de yeniden aktifleşince yazacaksınız sandım :/