24 Nisan 2011 Pazar

NELER OLDU?

Beğeniyoruz.

"Bundan böyle buraya her gün yazı gireceğim!" dedikten sonra 3 gün kayıplara karışmak tam benlik bir hareketti, kendimi seviyorum. Ama Cuma günü inanılmaz baş ağrılarımdan yakındığımda ofisten Sercan, durumu "Merkür.." üzerinden açıklamaya çalışırken, kendisini daha ciddiye almalıydım diye düşünüyorum.

Cuma akşamı iş çıkışı D. ve S. ile birer biralandık, evlere dağıldık. Gün boyu çok yorulduğumdan mıdır, başağrımdan mı, kolumu kaldıracak hâlim yoktu. O YÜZDEN BLOG YAZAMADIM CİCİŞLEEEEERRRR !!! !LÜTFEN BANA KIZMAYIIIIIIN :(((((( Eve geldim. Biraz çekirdek çitledim. Belki 1-2 grisini yedim. Veee böylece kalbimdeki Aaron Eckhart Hafta Sonu, Beypazarı Maden Suları Sponsorluğunda, başlamış oldu. Yatmadan evvel bir adet, "Conversation(s) with Other Women" izledim, çok memnun kaldım.

Cumartesi sabahı... Saat 06.10 suları. Ne oldu, içimden ne geçti, neye kıllandım bilmiyorum; gözlerimi açtım. Sevgili dostlar, belki bilirsiniz, belki bilmezsiniz. Benim gözlerim 7.5 miyop! Yani gözlüklerim ve lenslerim olmadan, bir nevi körüm. Yıllarca pencerenin yanındaki sokak lambasının yaydığı beyaz ve yuvarlak ışığı dolunay sanmışlığım filan var. Neyse...

Gözlerimi açtım. Kolumun üzerinde, bir adet hamam böceği, bana bakıyor. Bıyıklarını bana doğru dikmiş! Sıçradım kalktım. Böcek yoktu. Kim bilir nereye sıçramıştı. Silkelendim. VE BİNGO! Hamamböceği, yatağımın üzerindeydi. Neyse kendisini bir müddet daha odanın içinde aradık. Geçen haftanın Uykusuz'u ile ezmeye çalıştık. Domestos sprey'le derinlemesine nüfuz ettik. Kaldırdık attık derken... Tüm soğukkanlılığımla devasa hamamböceğini öldüren ben, 3.5 saatlik bir titreme seansına girmiş bulundum. Ağladım ağlayacağım, Kafka'dan söz ediyorum... Uyumuşum.

Aaron Eckhart'la başladığım bu yazıya aynı zamanda talihsiz hamamböceği serüvenimden söz etmek pek hoş olmadı sanki... Ama... O neydi yahu öyle?! Eğer aranızda Mersinli, Adanalı varsa, anlatmaya çalıştığım o hamamböcek cinsini / boyutunu çok iyi bilir. Mersin'in hamamböcekleri farklıdır. Ben o hamamböceklerini 14 yaşındayken terk ettim; 25'imde İstanbul'daki nezih dairemde yeniden kavuştum. Falan filan.

Kalktığımda ilk iş, tabii ki, hamamböcekleri hakkında herrrrrrrrr şeyi okumak, evi baştan aşağı süpürüp Domestos'lu sularla silmek > Mutfakta tek bir kırıntı dahi bırakmamaya yemin etmek ve tüm giderlere Domestos boca etmek oldu. Açlıktan ve yorgunluktan bayılmak üzereyken Migros'tan Detan Böcekkıran aldım geldim. Her yere bu muhteşem ilaçtan boca ettim. Kapıyı çektiğim gibi kendimi lüks ve şaşaa'nın, rüzgar ve granitlerin, parfüm kokusu ve ışıltının mekânı, KANYON'a attım.

Bana gizemli bir hava katan trençkotum ve asil havamla, hiç de evinde hamamböceği çıkmış birisi gibi değildim.

5 yorum:

AidaSalem dedi ki...

hahaha, benim de alt kattaki ruh hastası horoz besliyordu evinde, üç hafta horoz sesiyle uyandım ki i live in teşvikiye...

bu arada love happens cidden kötü...

jelatin dedi ki...

hahahhahah. yalnız bu yorum, sanki, hamamböceğini evde ben besliyormuşum gibi bir izlenip yarattı. valla beslemiyorum yahu!! :(((

kötü mü? romantik kız filmi bile mi değil?? nası yaahu. neyse.. adamın hatrına.

Adsız dedi ki...

Ah be Jelatin, seni sevdiğimizden her gün yazmayınca kızıyoruz. İnan çok şey kazandıracak sana bu aldığın karar.

Ayrıca hamamböceğinin olmadığı ev yok güzelim. Onların ortalıkta görünmüyor olması, olmadıkları anlamına gelmiyor. Akıllı böcektir onlar, kolay kolay ortalıkta görünmezler.

jelatin dedi ki...

yok yok, zaten kimse "niye yazmıyosun?" diye mail yazmadı. hani bazı kız blogları öyle nazlanıyor ya.. onlara özendim. yoksa tövbe ya, o kadar ego bombası değilim.

teşekkürler.
ben de daha sık yazmanın faydalarına inanıyorum artık.

deryik dedi ki...

amsterdamda fare çıkıyor. "burda fare var" deyince de, "ee burası amsterdam, bataklıklardan var ettik, o fare bir tarih!" filan diyolar. bildiğin sıçan, üstelik evde kedi beslemeyi de henüz akıl edebilmiş değiller, köpekler de fare yakalamayı öğrenmemiş. yine de yaşayıp gidiyolar.

hamamböceği öldüren ilaç, evrimin karşısında devrim gibi bi şi.