3 Mayıs 2012 Perşembe

İNGİLTERE VİZESİ - BEYAZ KELEBEKLER - TÜRK KAHVESİ


Arada bir şeyler olmadığından mı, yoksa oldu da kaydetmeye değer bulmadığımdan mı bilmiyorum... O yüzden buraları bir Youtube videosuyla bırakıp kaçmışım. Hâlâ Benjamin Biolay dinliyorum bu arada... Adamcağız haber alsa, gözleri yaşarır. Şurada sözünü ettiğim Tune In'de Virgin Radio Française var, geceleri hep bunun şarkılarını çalıyor. Öyle uyuyorum filan...

Müdürüm sağ olsun, 1 Mayıs öncesi pazartesi gününü bana hediye etti, ben de cumadan Ankara'ya gittim. Çok fazla TV izleyip, çok fazla kahve içtim. Tek başına yaşamanın bana şöyle bir katkısı olmuş: lavabonun içine bulaşık bırakmıyor(muş)um artık. Zaten onun amacı da "Ben bırakayım, birisi makineye yerleştirir sonuçta!" değil mi? Abisi lavaboya bıraktığın şeyi Alberto gelip de makineye yerleştirmeyecek işte! Kabullen şunu!..

Rüyamda Akün Sineması'na gitmişiz, Beyaz Kelebekler konseri varmış... Balkondayız ve heyecanla bu "hip" grubu bekliyoruz? İşte ben ve birtakım Bilkentli arkadaşlarım... Neyse. Bu arada yanımızda da birtakım 50 yaşlarında insanlardan oluşan bir grup var. Beyaz Kelebekler şarkısı çalmaya başlayınca bu 50'likler kendi çaplarında tuhaf bir dans sergilemeye başlıyor. Biz de onları taklit ediyoruz, o yapılanın nostaljik bir dans olduğunu farz ederek...

Neden sonra aklıma sahneye bakmak geliyor... Dostum ortada Beyaz Kelebekler filan yok! Resmen ekranda Youtube videoları döndürüyorlar. Koca Akün'ü dolduran kalabalık, yani biz, Youtube videolarıyla eğleniyormuşuz.

Madem anlatacak bir şeyim yok, bari rüyamı anlatayım dedim.

Ha bu arada, Godot'yu bekler gibi İngiltere vizesi bekliyorum. Geçen Çarşamba başvurdum ve hâlâ ses yok. 1 haftadır günde 8 kez filan verdikleri tracking number'la internet sitelerinden takip ediyorum. Sonuç hep aynı: "Arrived at the visa section" O kadar çok baktığımdan mıdır nedir, sanırım tracking number'ım bozuldu... :( Hüzün... Şu an sistem tracking number'ımın yanlış olduğunu iddia ediyor.

1 haftadır önüme çıkan herkese "Ya vize vermezlerse?" endişemden bahsettiğimden, sizleri de bundan mahrum bırakmak istemedim.

Verirler di mi lan?


4 yorum:

ipq dedi ki...

verirler merak etme...

idylette dedi ki...

kesin verirler sıkma canını

deryik dedi ki...

Verecekler de bu şaşkınların Londra ofisi hafiften çöktü. Yani IT sistemlerinde bi hata varmış filan, koccaaa CEOlar da vize bekliyormuş. Elbet yetişir canikosu :)

Fifi Croissant dedi ki...

CEO'larla Jelatin'ler hep aynı sırada bekliyorlar işlemlerin bitmesini; lakin günde 600-700 başvuru alan bir vize departmanında beklemek kaçınılmaz. Sabır.