20 Temmuz 2011 Çarşamba

ROCK'N COKE 2011


Madem elimizde davetiye var, niçin Rock'nCoke deneyimi yaşamıyoruz dedik. Evet. Beni bilen iyi biliyor, playlistinin tamamına hakim olmadığım sanatçılardan hazzetmem. Bu tür konser ortamlarından hoşlanmam. 3 şarkısını biliyor diye de konser konser dolaşan insanları anlamam. Neyse. Ama bir Moby'yi, bir Travis'i bir daha ne zaman görecektik yahu?!

Bi' kere ben, Hezarfen denilen köyün böylesi uzak olduğunu bilsem, bi' kere en baştan atlamazdım teklife. Olacak iş değil! Bitmeyen, karanlık yollar!........

İçeri girdiğim an, köylü rockçılar çevremi sarmıştı... Festivalde yere yatmanın mantığını anlıyorum; ama 4 bir yanın sarhoş ve ayakta duran insanlarla çevriliyken, ortam bu denli karanlıkken yere yatmanın mantığını anlayamıyorum. Arkada bin hektar sakin alan var, yatacaksan oraya yat. Rezalet diz boyu. Hayır, ezeceğim kafanı, kötü kadın ben olacağım sonra. Neyse.

Malum ben Travis'in konserinin başında dahil oldum ortama, Moby'nin bitmesine 2 şarkı kala çıktım. Dolayısıyla seyyar tuvaletlerle işim olmadı. O tuvaletlere muhtaç kalmak da istemem. Zaten bence o tuvaletleri kullanmakla, bulunduğun yerde kimselere çaktırmadan bırakmak arasında pek bir fark yok. Çok üstüne gelirlerse, "Ay bira dökmüşler üstüme yaaaaaaaağ!" deyip kıvırırsın. En nihayetinde herkes kokuyor. Açık havada kesif bir ter kokusu, aradan bir 20 dk geçtikten sonra doygun bir ayak kokusu duydum. Tüm gün çıplak gezdiği hâlde kokmak diye bir şey varmış.

Sene 2011, hâlâ sahneye çıkan ecnebi şarkıcı bize kendi dilimizde teşekkür ediyor diye sevinçten çıldırabiliyoruz.

Sevgiler,

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ay jeloooom yine ne iyi yazmışsın, hislerime tercüman olmuşsun, wc kullanan bir rock'ncokezede olarak diyebilirim ki çok şanslısın. bütün festivalci kızlar ishal mi oldu, aynı ishalli kız tüm wc kabinlerini mi gezdi anlayamadım. festival alanına gece gelerek, gündüz ki çirkin, sivilceli, kıllı ve de terli sırtları izlemekten de yırttın. en gereksiz hamleyi yaparak festival alanında sushi yiyen biz elitistler, gecenin sonlarında moby nin coşkusunu gölgede bırakacak bir mide büzüşmesi ile çömdük kaldık, geri dönmek için yanımdakilere yalvardım. iyisiyle kötüsüyle bir festivali daha arkamızda bırakırken, ilk rock'n coke' um son olsun dedim bile...

Buro dedi ki...

Bu tip festivallerin doğası bu aslında bir bakıma, hiç bir katılımcı kırmızı halıdan yürüyüp bir vale eşliğinde festivali izleyeceği locaya yönlendirilmeyi beklemiyor sonuçta. Bekleyenler varsa da dilekleri ancak festivalde performans sergileyecekleri günlerde gerçekleşecektir. O da belki.

Festivalde yere yatanlar da, dört bir yanlarındaki sarhoş ve ayakta duran insanlardan daha sarhoş -ve ayakta duramayacak halde- olan insanlardır benim tahminim.

Kıllı ve terli erkek sırtlarından şikayet edeceksek hiç etmeyelim, çünkü erkekler de fazlasıyla selülitli bacak görmüştür eminim.

jelatin dedi ki...

Vuhu! Kadınla erkeğin çatışması!!! işte sahalarda özlediğimiz hareketler!

Buro, kırmızı halıdan karşılanmak çok hoşuma gider. Sevgili Adsız'ın bahsettiği şey, "aslında bizden hayli geçmiş olduğu" ... O bohem yaşam tarzına uzak olduğumuz. vs vs. Hijyen önemli.

ay bi de yere yatmayın demiyorum ki yahu?! biraz ilerde, daha sakin, kafanıza basma ihtimalimin olmadığı yere yatın diyorum. yoksa bana ne...

neysssse. oktoberfest'te görüşmek üzere. ya da queens day. bundan böyle avrupa'da takılıcam.

Buro dedi ki...

Bu arada, şimdi tekrar okudum da. fazla sert gibi olmuştur belki yazdığım, kusura bakmayın adsız da sen de. O an aklım başka yerdeydi belli ki. oktoberfest deme, tam festival tarihlerinde oralarda olduğum halde yakalayamamıştım ucundan kıyısından geçen sene iş sebebiyle. Sana iyi eğlenceler şimdiden.

Bi de benden de fazlasıyla geçti, o ayrı.

Erdo dedi ki...

Ben ilk defa bu yaz gittim Rock and Coke'a. Tek gun gittim ve o gun de uzun kalmadim (oglen 1 gibi ordaydim....aksam 7 gibi ayrildim). Bayagi sicakti ve cok sayida bira tuketimim yuzunden fazla kalamadim ama yine de eglendim sayilir. Tuvalet durumu rezaletti...onun disinda, hersey iyiydi. Oradaki vaktimin buyuk cogunlugunda ciplak ayak takildim. Sizlere de tavsiye ederim.

2012'de olursa bu etkinlik, yine gidecegim (yine tek gun giderim)ama bu sefer bira tuketiminde daha bir agirdan gidip hic olmazsa saat 10'a kadar filan kalayim diyorum :)