25 Ağustos 2012 Cumartesi

İSTANBUL EMLAK SEKTÖRÜ

Emlak arayışları bugün itibariyle hızla başladı. Bu vesileyle emlakçıların "şirin bir ev" anlayışıyla da tanışmış olduk.

Şirin bir ev: Kot 2'de. Yerler yarı parke, yarı renginin ne olduğu belirsiz eski püskü halıfleks... İlanda 60 metrekare yazıyor; ama ayakta dursak çarpışacağımız kesin.

Şirin bir ev: Yarı zemin. Böylelikle camın önünde geçenler üzerinden sezonun ayakkabı modası hakkında binbir fikir oluşturabilirsin. Camı açmak için sandalyeye çıkma gerçeğini geçtim, 2 ay içerisinde nem ve küften adımı Feriha koyacaklar haberleri yok. Ya da var; ama yok...

Şirin bir ev: Evcil hayvan yasak. Ama bin yıllık banyodan çıkabilecek her türlü haşere serbest. Klozetin üzerinde duş var mesela... Kendini temizlerken bir parça Domestosla tuvaletin de hakkından gelmek mümkün!

Şirin bir ev: İçi nefis yapılı. (Şükürler olsun!) Ama apartman, Tom Cruise'un Minority Report'ta kendisine göz nakli yaptırmaya gittiği apartmanmışçasına!... Apartmandan çıktığım anda Chinatown. Esnafıyla olsun, kot pantolonu 15 TL'ye satan pazarcısıyla olsun elegansın tek adresi.

Şirin bir ev: Zemin kat, camlar geniş. Perdeleri açıp, dışarıya bir de jeton kutusu koyacak olsan, her gün başka bir temaşa, her gün bir başka episod çekebilirsin salonda. Şarkılar, oyunlar, görsel şölen...

Uzun lafın kısası, ev gezmenin en güzel yanı, seni emlakçılara yem etmeyecek arkadaşlarının bulunması.

2 yorum:

mermaid dedi ki...

:)))

idilik dedi ki...

şirin kelimesinden oldum olası korkmuşumdur zaten, no şirin noooooo